Sağlık Bilimleri Fakültesi Öğrencilerinin Sağlık Okuryazarlığı Düzeylerini Arttırmaya Yönelik Bir Eğitim Müdahalesi - Budak, Sümeyye Nur; Özkan, Seçil (Türkiye Sağlık Okuryazarlığı Dergisi, 2021)
Amaç: Bu çalışmada, Sağlık Bilimleri Fakültesinde eğitim gören ve ileride sağlık hizmeti sunumunun farklı basamaklarında yer alacak öğrencilerin sağlık okuryazarlığı düzeylerini eğitim müdahalesi ile yükseltmek amaçlanmaktadır.Yöntem: Bu çalışma müdahale çalışmasıdır. Ankara Gazi Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi öğrencilerine 2019-2020 Güz Dönemi Sağlık Okuryazarlığı dersi kapsamında 12 haftalık yüz yüze eğitim verilmiştir. Öğrencilerin eğitim öncesi ve eğitim sonrası sağlık okuryazarlığı düzeyleri Türkiye Sağlık Okuryazarlığı Ölçeği-32 ile ölçülmüştür. Veriler SPSS 23 programı ile analiz edilmiştir. Ön-test ve son-test puanları Wilcoxon testi kullanılarak karşılaştırılmıştır. Bu çalışmada istatistiksel anlamlılık düzeyi p
Keywords: Sağlık Okuryazarlığı; Eğitim; Müdahale Çalışması; Öğrenci; Sağlık Bilimleri Fakültesi