COVID-19’a Akademik İlgi - Geroğlu, Berk (Türkiye Sağlık Okuryazarlığı Dergisi, 2020)
COVID-19, ilk kez Çin’in Vuhan kentinde 2019 yılı Aralık sonlarında ortaya çıkan, ateş, öksürük, nefes darlığı gibi belirtilere neden olan hastalıktır. COVID-19’a neden olan virüsün adı SARS-CoV-2’dir. 10 Mart 2020’de Türkiye’deki ilk vakanın görülmesinden bir gün sonra, Dünya Sağlık Örgütü COVID-19’u 11 Mart 2020’de pandemi olarak ilan etmiştir. COVID-19 vaka sayılarının tüm dünyada hızla artmaya devam etmesi ile birlikte, COVID-19 ile ilgili bilimsel yayın sayısı da gün geçtikçe artmıştır.
Keywords: COVID-19; koronavirüs; akademik