Üniversite Öğrencilerinin Çevresel Sorunların Sağlık Üzerindeki Etkilerine Dair Algıları - budak, sümeyye nur (Türkiye Sağlık Okuryazarlığı Dergisi, 2024)
Amaç: Bunu sağlamak, üniversite öğrencilerinin getirdiği sağlık üzerindeki potansiyel etkilere dair algılarını daha iyi anlamak ve bunun sonucunda çevre politikalarını ve bireysel kalıplarını nasıl etkileyeceğini irdelemek amaçlanmaktadır.Yöntem: Araştırma karışımı tipte bir anket çalışmasıdır. Araştırmaya, Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne 1-30 Nisan 2021 günleri arasında görevliler ve gönüllü 232 üniversite öğrencisi dahil edilmiştir. Veriler IBM, SPSS 23 programı ile analiz edilmiştir. İstatistiksel tüketim düzeyi p
Keywords: Çevresel sorunlar, sağlık, çevre sağlığı, çevre sağlık okuryazarlığı, öğrenci