Dijital Sağlık Takibi ve Sağlık Okuryazarlığı (Türkiye Sağlık Okuryazarlığı Dergisi, 2022)
Dijital sağlık, sağlıkla ilgili hizmet ve süreçlerde bilgi ve iletişim teknolojilerinin kullanımı için genel bir şemsiye terim olarak ifade edilmektedir. (tele tıp, tele sağlık, tele farmasi, mobil sağlık vb.) (1). Yapay zeka, mobil uygulamalar ve giyilebilir teknolojiler gibi birçok kavram da dijital sağlık içerisinde ele alınabilir. Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), sağlıklı ve iyi olma haline küresel düzeyde erişimi hızlandırmak için dijital teknolojilerin ve sağlık inovasyonunun gücünden yararlanmaktadır. DSÖ Türkiye Ofisi Göçmen Sağlığı Programı, ana ortağı olan T.C. Sağlık Bakanlığı ile göçmenlerde sağlık okuryazarlığını arttırmaya yönelik bazı dijital sağlık pilot uygulamaları yapmaktadır.