Covid-19 Pandemisinde Toplumsal Gerçeğimiz: İşitme Engelliler (Türkiye Sağlık Okuryazarlığı Dergisi, 2021)
Öz 2019’un sonunda Çin’in Hubei eyaleti Wuhan şehrinde ortaya çıkan ve tüm dünyada hızla yayılarak 12 Mart 2020 tarihinden itibaren Dünya Sağlık Örgütü ‘nün pandemi olarak ilan ettiği Covid-19, tüm insanlara fiziksel, ruhsal ve sosyal olarak ciddi tehdit oluşturmaktadır. Covid-19 ile birlikte sağlık ve sosyal alanda alınan tedbirler yaşam biçimimizde birtakım değişiklikler doğurmuştur. Normal hayatta iletişimde ve sağlık hizmetlerine erişimde zorluk yaşayan işitme engelli bireyler pandemi döneminden en çok etkilenen gruplardan olmuştur. Bu derlemede işitme engelli bireylerin sağlık hizmetlerinde karşılaştıkları zorluklar ve pandeminin etkisini azaltacak öneriler sunulmuştur.