Yüksek Riskli Gebeliklerin Yönetiminde Sağlık Okuryazarlığı - Onar, Özlem (Turkey Health Literacy Journal, 2023)
2020 yılında, Şanlıurfa İl Sağlık Müdürlüğü ve DSÖ iş birliğinde “ Geçici Koruma Altındaki Suriyeli ve Türk Vatandaşı Kadınlarda Riskli Gebeliklerin Tanı ve Takibi” projesi yürütüldü. Bu proje kapsamında sağlık çalışanları eğitildi ve bu süreçte yakalanan 300 riskli gebelik yakından takip edildi. Pandemi koşulları nedeniyle izlem yöntemleri değişmek zorunda kalmakla birlikte personel ve gebe eğitimleri gerçekleştirildi, yeni gebe bilgilendirme sınıfı oluşturuldu ve riskli gebeler yakından izlendi. Sonuç olarak, dezavantajlı gruplara ulaşılması, mesleki tatmin artışı ve sürdürülebilirlik açısından eğitilmiş sağlık personeli bu projenin çıktıları arasındadır. Ayrıca izlenen riskli gebelerde hiç anne ölümü olmamıştır.